протојереј Владан Стојановић

парохија II доњоврежинска – чалијска:
протојереј Владан Стојановић
контакт телефон: 065/22 30 631

Булевар Медијана (десна страна од моста), Матејевачки пут (десна страна од
раскрснице), Саве Шумановића, Бетовенова, Станислава Биничког, Црногорска,
Војислава Илића Млађег (Видовданска), Милене Павловић Барили, Др Драгутина
Петковића, Зорана Радосављевића Чупе (део улице), Балзакова, Стеве Тодоровића,
Бреничка, Николе Колета Рашића, Пиротска, Лужничка, Дели Јована, Праховска,
Савска, Др Петра Петровића, Нишавска, Сврљишка, Бродарска, Јастребачка,
Кладовска, Књажевачка 158 улази 1-5, Књажевачка (Врежински булевар, лева страна
од раскрснице према Врежини до фудбалских терена), Бреза, Панчићева, Аласка, Олге
Илић, Момчила Миловановића, Мирисних Врба, Боривоја Стевановића, Грмечка,
Бадемова, Зелених Јасенова, Кестенова, Багремова, Ђорђа Стаменковића, Борова,
Вукашина Мрњавчевића, Пролећна, Ружа, Белих Јасенова, Невена, Висибаба, Лала,
Црвених Јаворова, Земунска, Липа.

Биографија

Протојереј  Владан Стојановић је рођен  10. фебруара 1973. године у Нишу од оца Момчила  Стојановића и  мајке Љубинке Стојановић рођ. Војиновић . Завршио је основно и средње образовање у Нишу да би потом  стекао и високо образовање на Православном  Богословском  факултету  Универзитета  у  Београду са звањем  Теолог.У браку је са г-ђом  Јеленом Стојановић са којом има троје деце  Јована, Димитрија и Милицу.

Прво задужење на њиви Господњој по благослову блажене успомене Патријарха српског Г.Г. Иринеја тадашњег  Епископа нишког му је била служба катихете у нишким средњим школама где  је предавао верску наставу у периоду од  2006. – 2011. Године

Руком тадашњег  Епископа нишког  потоњег  Патријарха српског  Г.Г. Иринеја је рукоположен  у  ђаконски  чин на дан Св. вмч Екатарине 07. децембра (24. новембар)  2008. године  у  малом  Саборном  храму, Сабора светих Архангела у Нишу.Прве кораке у ђаконском чину чини при Саборном храму у Нишу да би од почетка 2009. године био постављен за ђакона при  храму Успења Пресвете Богородице у Доњој Врежини – Нишу.

Рукоположен је у свештенички чин у храму Светог Прокопија у Прокупљу на дан Св. мученика  Евлампије  и  Евлампија  23. Октобра (10. октобар) од стране тадашњег Епископа нишког Г. Јована и постављен на парохију другу доњоврежинско-чалијску при храму Успења Пресвете Богородице у Доњој Врежини-Нишу.При овом храму обавља  и дужност старешине храма.

Са почетком Богослужбеног живота у новом храму Светог Василија Острошког у нишком насељу  Дуваниште по благослову  Епископа нишког  Г. Арсенија причислен је заједно са парохијом овом светом храму.

Подели